بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین | عوارض و خواص مصرف گلوکزامین
قرص گلوکزامین چیست؟
اگر درد مفاصل و آرتروز، آسایش زندگی را از شما سلب کرده است، بهترین گزینه مصرف قرص گلوکزامین می تواند باشد.
البته شواهد و تحقیقات نشان داده مصرف این مکمل شاید درافراد مختلف، نتایج مثبت را با درصد های خاصی نشان بدهد. پس در صورت مصرف گلوکزامین باید دقت کافی را به خرج دهید.
قرص گلوکزامین یک مکمل محبوب در بین انتخاب افراد می باشد زیرا این مکمل می تواند حامی سلامت غضروف ها و مفصل های شما باشد و همچنین می تواند به عنوان یک مکمل جلوگیری کننده از ابتلا به آرتروز تبدیل شود.
اگر بخواهیم گلوکزامین را به طور خلاصه شرح دهیم، گلوکزامین یک ترکیب طبیعی آمینه دار است که به طور طبیعی در سلول های غضروفی بدن ساخته می شود و در غضروف های بدن، برخی مواد غذایی حتی در طبیعت هم یافت می شود.
قرص گلوکزامین از ترکیب ( مولکول قند + نیتروژن) ساخته می شود که در که از پوسته جانوران سخت دریایی مانند صدف، میگو و خرچنگ تهیه می شود.
درصورتی که کندروسیت ها از تولید گلوکزامین عاجز باشند توصیه میگردد برای سلامتی غضروف ها و مفاصل خود از مکمل گلوکزامین استفاده کنید.
در بازار مکمل گلوکزامین در صورت های مختلفی عرضه میگردد از جمله :
- گلوکزامین سولفات
- گلوکزآمین هیدروکلراید
- ان-استیل گلوکزآمین
اما بهترین شکل از مکمل گلوکزامین، مکمل گلوکزامین سولفات می باشد.
تاثیر گلوکزامین در بدن انسان
شما با مصرف گلوکزامین سبب تحریک مایع مفصلی سینوویال و در نتیجه باعث بهبود غضروف سازی در بدن می گردد.
بدن انسان با افزایش سن، میزان سطح تولید گلوکزامین نیز کاهش می یابد.از آنجایی که مکمل گلوکزامین باعث تولید مایع بین مفصلی و حتی ترمیم خود غضروف می شود در نبود گلوکزامین این عمل به خوبی انجام نمی گردد پس در نتیجه اصطکاک بین غضروفی افزایش می یابد.برای جلوگیری از این امر با افزایش سن شما می توانید از مکمل گلوکزامین استفاده نمایید تا این عمر به حداقل خود برسد.
ترکیبات قرص گلوکزامین
امروزه در بازار دارو و مکمل، قرص گلوکزامین در نوع ها و ترکیبات مختلفی تولید می گردد.اما ترکیبات ثابت قرص گلوکزامین شامل :
- کندرویتین
- متیل سولفونیل متان
- هیالورونیک اسید
- سیلیکا
- ویتامین C
- میوه گل رز
- زنجبیل
- و …
کندرویتین
از آنجایی که مایع بین غضروفی حالت کشسانی دارد، این کشسانی از وجود ماده کندرویتین ایجاد میگردد.
ماده کندرویتین از یکی از ترکیبات اصلی غضروف می باشد که حالت روان کنندگی و ایجاد لغزش بین غضروف هارا بر عهده دارد.
متیل سولفونیل متان
از آنجایی که مکمل های گلوکزامین خاصیت کاهش درد نیز دارند، این خاصیت به دلیل وجود ترکیب یا مکمل متیل سولفونیل متان می باشد که جهت کاهش درد های مفصلی به مکمل گلوکزامین اضافه می گردد.
هیالورونیک اسید
هیالورونیک اسید به طور طبیعی در بدن تولید میگردد و در مایع غشای مفصلی یافت می شود که وظیفه روان کنندگی در بین مفاصل و غضروف هارا در عهده دارد.
هیالورونیک اسید، در حفظ حجم مایع مفصلی و نیز در حفظ حرکات روان بین مفصلی نقش مهمی را ایفا می کند.
حرکات سفت و دردآور مفصلی به دلیل عدم وجود هیالورونیک اسید در بدن ایجاد می شود و همین عدم وجود هیالورونیک اسید به دلیل روماتیسم مفصلی به وجود می آید، زیرا روماتیسم، هیالورونیک اسید را تخریب کرده و همین امر باعث ایجاد حرکات غضروفی سفت و خشک و دردآور شود.
بهتر از است در کنار قرص گلوکزامین از هیالورونیک اسید نیز استفاده نمایید تا از این عمر طاقت فرسا جلوگیری بفرمایید.
سیلیکا
سیلیکا با فعال کردن کندروبلاست ها (chondroblasts)، کندرویتین سولفات و هیالورونیک اسید را در ماتریکس غضروف ذخیره می کند. این عمل سیلیکا، اثرات مهمی را در کنترل درد ناشی از آرتروز اعمال می کند. سیلیکا فعالیت گلوکوزامین که فعال کننده ی کندرویتین و هیالورونیک اسید می باشد را افزایش می دهد.
ویتامین C
در حالت کلی استفاده از ویتامین C، برای بدن و سلامت ایمنی بدن بسیار مهم می باشد.
علاوه بر نقش های دیگر، مصرف مکمل ویتامین C، در هر فعالیت بیولوژیکی و بیوشیمیایی بدن نقش مهمی را ایفا می کند.
از آنجایی که جهت سنتز بافت های همبند به ویتامین C، مورد نیاز است پس مصرف این ویتامین بسیار ضروری و حائز اهمیت می باشد.
خواص قرص گلوکزامین
- بیماران دارای آرتروز
قرص گلوکزامین به دلیل داشتن ترکیبات مؤثر جهت کاهش درد و بهبود وضعیت مرتبط با آرتروز توصیه می گردد مصرف گردد.
همچنین لازم به ذکر است اثرات استفاده طولانی مدت از گلوکزامین شامل به تعویق انداختن تخریب غضروف مفصلی می باشد.
بیمارانی که بعد از عمل جراحی مانند عمل جراحی ذانو از این قرص یا مکمل استفاده کرده اند به روند بهبود وضعیت غضروفی خود کمک به سزایی انجام داده اند.
- خواص مؤثر در بدنسازی
مکمل گلوکزامین در ورزش بدنسازی، به عنوان یک مکمل افزایش رشد یا افزایش عملکرد بدن به حساب نمی آید.گرچه تأثیرات ناچیزی در افزایش عملکرد بدن دارند، اما به تنهایی در رشد یا افزایش عملکرد بدن نمی توانند مؤثر باشند.
از این رو، از مکمل گلوکزامین در تمرینات سخت ورزشی می توانیم به عنوان یک مکمل ریکاوری استفاده کنیم.
از نقش درخشان این مکمل در ورزش بدنسازی می توانیم به حفظ سلامت و کاهش تخریب غضروف ها و مفاصل اشاره کنیم.
- گلوکزامین برای دیسک کمر یا آرتروز
از آنجایی که از تحقیقات و سرشماری ها نشان داده، مکمل قرص گلوکزامین برای بیماران دارای دیسک کمر یا آرتروز بسیار تأثیر گذار بوده است.پس مصرف مکمل گلوکزامین بسیار مهم می باشد.
- گلوکزامین برای بیماران ام اس ام
از آنجایی که مصرف گلوکزامین برای کاهش درد، التهاب و … بسیار مناسب و خوب است، اما مصرف این مکمل در برخی بیماری های ام اس دارای نتایح مختلفی می باشد، اما توصیه می گردد زیر نظر پزشک معالج خود برای جلوگیری از عود عوارض این بیماری از مصرف مکمل گلوکزامین غافل نمانید.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه
قرص گلوکزامین به دلیل داشتن خاصیت کاهش التهاب، می تواند در بیماری سرطان ریه، با کاهش ژن ها التهاب زا و کاهش تکثیر سلولی یا به نوعی تکثیر سلولی را مهار نماید پس مصرف این مکمل در سرطان ریه بدون تأثیر نخواهد ماند.
در واقع مصرف گلوکزامین می تواند در رویه تولید سلول های ایمنی غیرعادی با کنترل آن
- کاهش التهاب
یکی دیگر از خواص بالقوه مصرف قرص گلوکزامین، کاهش التهاب و درد ناشی از رماتیسم یا آرتروز مفصلی می باشد.
- کاهش التهاب روده
برخی مطالعات نشان داده، قرص گلوکزامین به دلیل داشتن خاصیت کاهش التهاب می تواند در بیماری های التهاب روده مانند (کرون) بسیار مؤثر باشد.
- افزایش سلامت دستگاه گوارش
تحقیقات اخیر نشان داده است که مصرف سه هفته مکمل گلوکزآمین در افراد سالم در بهبود عملکرد روده ها، تنظیم فلور دستگاه گوارش، کاهش یبوست و کاهش تعداد باکتری های مدفوع بسیار حائز اهمیت است.
- افزایش سلامت قلب و عروق
یکی از بهترین تأثیرات مصرف قرص گلوکزامین، در قلب و عروق بدن می باشد به این صورت که در کاهش ریسک بیماری های قلبی به شدت مؤثر می باشد.
تأثیر قرص گلوکزامین در قند خون
سوال اینجاست که آیا مصرف قرص گلوکزامین در افزایش قند خون تأثیر دارد یا نه؟
جواب : بله
در صورتی که شما مبتلا به بیماری دیابت هستید باید به این دقت کنید که در صورت مصرف طولانی مدت قرص گلوکزامین، سطح قند خون شما بالا خواهد رفت.
نکته اینجاست که این عارضه فقط در افراد دارای قند خون یا همان دیابت تأثیر گذار خواهد بود.گرچه این مورد ثابت نشده ولی مطالعات نقص و نقیضی در این باره موجود است.
بهترین زمان مصرف قرص گلوکزامین کی است؟
اگر شما به عنوان فردی که می خواهید قرص گلوکزامین را مصرف نمایید باید حتما به نوشته های روی محصول توجه کنید یا با دستور تجویز شده از پزشک یا فرد متخصص مصرف نمایید. اما درصورتی که این قرص برای شما نیاز باشد می توانید با توجه به دستور مصرف درج شده روی محصول از مصرف این قرص بهره مند شوید.
باتوجه به اینکه مصرف زیاد قرص گلوکزامین شاید دارای عوارضی برای شما باشد که این عوارض در پاراگراف بعدی توضیح داده خواهد شد و همچنین چون این محصول یک محصول مکمل دارویی می باشد بهتر است با مشورت با پزشک معالج خود نسبت به مصرف این مکمل اقدام فرمایید.همچنین توجه فرمایید مصرف بیش از حد توصیه شده احتمال اینکه مسمومیت را به همراه داشته باشد زیاد است و یا گاها باعث تداخل دارویی نیز خواهد شد.
پس توصیه این است که قبل از مصرف با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
عوارض قرص گلوکزامین
- ناراحتی های گوارشی
- یبوست
- اسهال
- سوء هاضمه
- مسمومیت
- سردرد
- حساسیت های پوستی